ΣΑΛΑΤΑ ΣΓΟΥΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ

Γενικά

Τύπος μαρουλιού με κατσαρά κοκκινωπά φύλλα με έντονη φίνα και λεπτή γεύση και υφή που δίνουν όγκο και νοστιμιά στις σαλάτες. Το χρώμα των φύλλων «στολίζει» δημιουργικά τη σαλάτα. Γνωστή και ως Λόλα Ρόσσα, δρα ως «ασπίδα» ενάντια στη δημιουργία ελευθέρων ριζών, οι οποίες οδηγούν σε πρόωρη γήρανση, καρδιαγγειακά προβλήματα και καρκίνο.

Μελέτη που πραγματοποίησαν οι ειδικοί του Πανεπιστημίου της Γλασκόβης το 1999, έδειξε ότι το συγκεκριμένο λαχανικό περιέχει 100 φορές περισσότερες αντιοξειδωτικές ουσίες από ένα μαρούλι. Ακόμη, έχει αρκετά υψηλά επίπεδα ενός φυσικού αντισταμινικού, της κερσετίνης, που πιστεύεται ότι προστατεύει από άσθμα και αλλεργίες.