
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ
Γαλλική σαλάτα με αλλαντικά
Υλικά
Η καρδιά ενός μαρουλιού κομμένη σε λωρίδες.
1 γαλλική σαλάτα κομμένα τα φύλλα στο χέρι.
450 γρ μορταδέλα (ή κάποιο άλλο αλλαντικό της αρεσκείας μας).
2 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες.
5 κ.σ. ελαιόλαδο.
3 κ.σ. ξύδι.
3 κ.σ. νερό.
1 κ.σ. μουστάρδα.
Μαϊντανός.
Αλάτι.
Πιπέρι.
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, το ξύδι, το νερό, την μουστάρδα, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι.
Αδειάζουμε σε ένα μπολ και βάζουμε το κρεμμυδάκι και την μορταδέλα μέσα να τραβήξουν.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το μαρούλι, τα φύλλα σαλάτας από επάνω και περιχύνουμε με το dressing που φτιάξαμε παραπάνω.