ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ    

Λικέρ δυόσμου

Υλικά

Ένα μεγάλο σουρωτήρι φύλλα δυόσμου πλυμένα και στραγγισμένα
2 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη.
1/2 φυλτζάνι τσαγιού ζάχαρη.
1 ποτήρι τσαγιού τσίπουρο.
1 κιλό τσίπουρο.
1/2 φλιτζάνι τσαγιού τσίπουρο.
10-15 γαρίφαλα.

Εκτέλεση

Τρίβουμε καλά ( με γάντια στα χέρια) τα φύλλα με τα 2 φλιτζάνια ζάχαρη και το ένα ποτήρι τσίπουρο

Προσθέτουμε και τα γαρίφαλα και το βάζουμε σε βάζο και στον ήλιο

Μετά 15-20 μέρες προσθέτουμε 1 κιλό τσίπουρο.

Μετά από ένα μήνα προσθέτουμε 1/2 κιλό τσίπουρο και 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.

Το αφήνουμε να σταθεί άλλη μία εβδομάδα. Σαυτό το χρονικό διάστημα ανακινούμε καλά το βάζο για να μην κατακαθίσει η ζάχαρη και να διαλυθεί καλά.

Στραγγίζουμε τα φύλλα περνάμε το λικέρ από τουλπάνι η γάζα διπλή για να λαμπικάρει το λικέρ.